Δότρια Ωαρίων

Δότρια ωαρίων: Δωρίστε ζωή!

Γίνετε Δότρια Ωαρίων και δωρίστε ζωή και χαρά σε μία οικογένεια!

Αν είστε νέα έως 35 ετών και υγιής, μπορείτε εύκολα να γίνετε δότρια ωαρίων και ανώδυνα να προσφέρετε
την ευτυχία της απόκτησης ενός παιδιού σε κάποια γυναίκα ή ζευγάρι.

Με την δική σας ανεκτίμητη προσφορά, θα έλθει στον κόσμο ένα παιδάκι και θα φέρει χαρά κι ευτυχία
σε πολλούς ανθρώπους, που θα το αγαπήσουν πριν ακόμη γεννηθεί.

Δωρεά ωαρίων, πράξη αγάπης και αλτρουισμού

Δότρια Ωαρίων

Δωρεά ωαρίων λαμβάνουν γυναίκες που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα μιας εγκυμοσύνης, κάτι που συμβαίνει όταν:

  • Έχουν κακής ποιότητας ωάρια
  • Δεν έχουν καθόλου ωάρια
  • Υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν στο παιδί μια γενετική νόσο ή διαταραχή
  • Έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε αντικαρκινικές θεραπείες

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Δότρια Ωαρίων: Πλεονεκτήματα και αποζημίωση

Η δωρεά ωαρίων βασίζεται σε μία αλτρουιστική πράξη, αλλά δίνεται αποζημίωση για το χρόνο, τον κόπο και την αφοσίωση σας στη διαδικασία.

Κάθε δότρια ωαρίων αποζημιώνεται €2200 ευρώ για κάθε φορά που αποφασίζει να δωρίσει ωάρια της.

Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη και σύμφωνα με τον νόμο ανώνυμη, δεν θα μπορέσετε να γνωρίζετε την οικογένεια που απέκτησε παιδί με την βοήθεια σας, αλλά ούτε εκείνοι εσάς.

Βάσει των οδηγιών της ΕΕ η δότρια ωαρίων λαμβάνει αποζημίωση €2200 για τη διαδικασία που κρατάει περίπου 12 ημέρες, αλλά και για τα έξοδα μετακίνησης καθότι θα χρειαστεί να μας επισκεφτεί 3-5 φορές κατά την διάρκεια του προγράμματος. Ουσιαστικά λοιπόν, δεν αποτελεί πληρωμή για τα ωάρια που δωρίζονται και γι’ αυτό δεν εξαρτάται η αποζημίωση από την έκβαση της προσπάθειας.

Δότρια Ωαρίων

Δωρεάν Γυναικολογικός και αιματολογικός έλεγχος
και κατάψυξη ωαρίων από την κλινική μας

Αν επιθυμείτε να γίνετε δότρια ωαρίων, θα σας γίνει πλήρης γυναικολογικός και αιματολογικός έλεγχος, που θα εξασφαλίσει τη δική σας καλή υγεία καθώς και την υγεία του παιδιού που πιθανόν να προέλθει από την ευγενική δωρεά σας. Οι εξετάσεις θα σας προσφερθούν δωρεάν και θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε  και για δική σας εγκυμοσύνη.

Η κλινική μας προσφέρει σε όλες τις δότριες ωαρίων έναν δωρεάν κύκλο κατάψυξης ωαρίων μετά από 3 κύκλους δωρεάς ωαρίων, εάν φυσικά επιθυμούν να διατηρήσουν τα ωάρια τους καταψυγμένα για δική τους χρήση στο μέλλον.

ΑΝΩΝΥΜΙΑ/ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΟΤΡΙΑΣ ΩΑΡΙΩΝ

Η δότρια ωαρίων έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θα είναι ανώνυμη, επώνυμη ή αν θα θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα της μετά τα 18 στο τέκνο. Σε κάθε περίπτωση η δότρια δεν ενημερώνεται για την λήπτρια και τη γέννηση του τέκνου. Εάν επιλέξει την ανώνυμη δωρεά, η λήπτρια ή το τέκνο δεν λαμβάνει οποιαδήποτε πληροφορία που θα ταυτοποιήσει τη δότρια. Ωστόσο η κλινική είναι υποχρεωμένη να διατηρεί αρχείο με τις δότριες και πληροφορίες για την ταυτοποίησή τους για τουλάχιστον 20 χρόνια.

ΠΡΟΦΙΛ ΔΟΤΡΙΑΣ ΩΑΡΙΩΝ

Οι πληροφορίες που δίδονται στις λήπτριες για τη δότρια τους αφορούν την εξωτερική εμφάνιση, όπως το χρώμα των μαλλιών, ματιών και δέρματος, την ηλικία, την καταγωγή, την εκπαίδευση/ μόρφωση και τα ενδιαφέροντά της.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαδικασία δωρεάς ωαρίων:
όλα τα απαραίτητα βήματα για να γίνετε δότρια ωαρίων

Εάν αποφασίσετε να γίνετε δότρια μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα με την
κλινική μας και να κλείσουμε ένα ραντεβού ώστε να προχωρήσουμε στα παρακάτω βήματα δωρεάς ωαρίων:

1. Κλινική εξέταση

Μόλις αποφασίσετε να γίνετε δότρια ωαρίων (οι υποψήφιες δότριες θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 35 ετών), επικοινωνείτε με την κλινική ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού. Σε αυτή τη συνάντηση θα κάνετε έναν υπέρηχο ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλα είναι φυσιολογικά στις ωοθήκες (να αποκλείσουμε πιθανές κύστες, ενδομητριώματα κ.λπ.) και να μετρήσουμε τα ωοθυλάκια που υπάρχουν στις ωοθήκες. Προτιμάται να γίνεται ο υπέρηχος τις πρώτες πέντε ημέρες του κύκλου σας.

Δωρεά ωαρίων επιπτώσεις σε υγεία και γονιμότητα δότριας

Εννοείται ότι κατά πρώτον εξασφαλίζουμε ότι η προσπάθεια δωρεάς ωαρίων δεν θα έχει καμία επίπτωση στην υγεία και τη γονιμότητα της δότριας ωαρίων.

2. Εξετάσεις αίματος

Εάν η γυναικολογική εξέταση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε, θα πάρουμε ένα δείγμα αίματος προκειμένου να κάνετε εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και γενετικές αναλύσεις που σε άλλη περίπτωση δε θα είχατε την ευκαιρία να ελέγξετε προς όφελος και της γενικότερης κατάστασης της υγείας σας, καθώς και γενετικές προδιαθέσεις που μπορούν να μεταφερθούν στα παιδιά σας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα είναι διαθέσιμα σε περίπου 20 ημέρες.

3. Ερωτηματολόγιο δότριας

Ως επόμενο βήμα θα πραγματοποιηθεί μια συνέντευξη με ένα μέλος του προσωπικού μας για να συζητήσετε ορισμένα θέματα. Κάποια από αυτά αφορούν γενικότερα τη διαδικασία δωρεάς ωαρίων, τις νομικές πτυχές που αφορούν αυτή τη διαδικασία και το λόγο που σας παρακινεί να γίνετε δότρια ωαρίων.

Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να δώσετε πληροφορίες για τυχόν θέματα υγείας που μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει εσείς και οι συγγενείς σας πρώτου βαθμού και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να ζητήσετε οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, θα συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να παρέχετε στην κλινική πληροφορίες για τον εαυτό σας (π.χ. κατάσταση υγείας, χαρακτήρα, χόμπι κ.λπ.).

4.Ψυχολογική Εκτίμηση

Κάθε δότρια ωαρίων θα πρέπει να υποβληθεί σε μια εμπιστευτική συνεδρία με έναν συνεργαζόμενο επαγγελματία ψυχικής υγείας. Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθετε άνετα με την απόφαση της δωρεάς ωαρίων, καθώς και ότι πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή.

5. Έντυπο Συναίνεσης

Όταν ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω διαδικασίες, θα πρέπει να υπογράψετε ένα έντυπο σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τους όρους της δέσμευσης (σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία). Όπως αναφέρουμε και προγενέστερα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δωρεά ωαρίων στην Ελλάδα είναι ανώνυμη από το νόμο.

6. Διέγερση και Παρακολούθηση

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα και οι εξετάσεις, επικοινωνείτε ξανά με την κλινική την πρώτη μέρα του κύκλου σας ώστε να γίνει ένας υπέρηχος και να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διέγερση ωοθηκών. Τα φάρμακα θα δίδονται από την κλινική με τις αντίστοιχες οδηγίες. Μπορείτε εύκολα να τα λαμβάνετε μόνη σας. Η λήψη φαρμάκων για την ωρίμανση των ωαρίων μπορεί να διαρκέσει 10-14 μέρες. Κατά το διάστημα αυτό θα επισκέπτεστε τακτικά την κλινική για την παρακολούθηση μέσω υπερήχων και αιματολογικών εξετάσεων μέχρι την ημέρα της ωολοψίας. Τα ραντεβού αυτά θα είναι πολύ σύντομα, συνήθως διάρκειας 15 λεπτών.

7. Ωοληψία

Όταν οριστεί η ημέρα της ωολοψίας, θα λάβετε τις αναλυτικές οδηγίες από το μαιευτικό προσωπικό. Λαμβάνουν χώρα στην κλινική μας και η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά, ενώ ο χρόνος μετεγχειρητικής ανάληψης είναι συνήθως λιγότερος από 1 ώρα. Η διαδικασία γίνεται μετά από λήψη ενδοφλέβιας νάρκωσης ώστε να μην νιώσετε πόνο. Μετά τη διαδικασία μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας ώστε να ξεκουραστείτε η ακόμη και να πάτε στην εργασία σας. Ίσως νιώσετε κάποιες μικρές ενοχλήσεις έπειτα, αλλά φυσικά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεση σας.

Συνήθως σχεδόν όλες οι δότριες ωαρίων επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους και την εργασία τους άμεσα. Φυσικά κάθε άνθρωπος και οργανισμός είναι διαφορετικός και μπορεί ο χρόνος ανάνηψης να είναι διαφορετικός.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΣ ΩΑΡΙΩΝ

Προϋποθέσεις και απαραίτητα χαρακτηριστικά δότριας ωαρίων

Αναγνωρίζουμε ότι οι δότριες μας κάνουν ένα καταπληκτικό δώρο σε μία άλλη γυναίκα και ότι η δωρεά ωαρίων συνεπάγεται πολύ μεγάλη ευθύνη προς τη δότρια, το μωρό και την οικογένεια στην οποία θα γεννηθεί.  Ως εκ τούτου, προσφέρουμε στις δότριες μας την ίδια υψηλής ποιότητας προσωπική φροντίδα και προσοχή, όπως και με τις ασθενείς μας.

Ο χαρακτήρας, η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια της δότριας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σχέσης μας μαζί της. Ποτέ δεν θέτουμε υπό πίεση τις δότριες να ξεκινήσουν, καθώς θέλουμε πάντα να νιώθουν απολύτως έτοιμες και πρόθυμες, ώστε να μην έχουν περισπασμούς ή ανησυχίες που μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο τους.

Απαραίτητα χαρακτηριστικά δότριας ωαρίων

Για να γίνετε δότρια ωαρίων θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Να είστε από 18 έως 35 ετών
  • Να έχετε δύο ωοθήκες
  • Να έχετε τακτικούς κύκλους
  • Να είστε σωματικά και ψυχικά υγιής
  • Να έχετε Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) 19 έως 30 (σύμφωνα με τον ορισμό του ΠΟΥ για τον BMI)
Δότρια Ωαρίων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλω να γίνω δότρια ωαρίων

Γίνετε Δότρια ωαρίων σήμερα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε μία άλλη γυναίκα ή ζευγάρι που αντιμετωπίζει την υπογονιμότητα,
να βιώσουν το θαύμα της τεκνοποίησης, κάνοντας το όνειρο να αποκτήσουν παιδί πραγματικότητα.

Εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία και τα πολλαπλά οφέλη του να γίνετε δότρια ωαρίων,
καθώς και εμπειρίες από δωρεά ωαρίων, επικοινωνήστε άμεσα με το ιατρικό προσωπικό της κλινικής μας.

Δωρεά αγάπης, δωρεά ζωής,
γίνε η αρχή μιας ευτυχισμένης οικογενειακής ιστορίας σήμερα.