Δότης Σπέρματος

Δότης σπέρματος: Δωρίστε ζωή!

Γίνετε Δότης Σπέρματος και συμβάλλετε στο όνειρο ζωής απόκτησης παιδιού!

Αν είστε νέος έως 40 ετών και υγιής, μπορείτε εύκολα να γίνετε δότης σπέρματος,
προσφέροντας την ευτυχία της απόκτησης ενός παιδιού σε κάποια γυναίκα ή ζευγάρι.
Η δωρεά σπέρματος είναι μια πράξη αγάπης που έχει βοηθήσει γυναίκες ή ζευγάρια να αποκτήσουν ένα παιδί και να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο
που άλλοτε δεν θα ήταν δυνατό.

Δωρεά σπέρματος, πράξη αγάπης και αλτρουισμού

Δότης Σπέρματος

Δωρεά σπέρματος λαμβάνουν γυναίκες/ ζευγάρια που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα μιας εγκυμοσύνης, κάτι που συμβαίνει όταν:

  • Δεν έχουν σύντροφο
  • Ο σύντροφος έχει κακής ποιότητας σπέρμα ή αζωοσπερμία
  • Υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν στο παιδί μια γενετική νόσο ή διαταραχή
  • Έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε αντικαρκινικές θεραπείες

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Δότης Σπέρματος: Πλεονεκτήματα και αποζημίωση

Η δωρεά σπέρματος βασίζεται σε μία αλτρουιστική πράξη, αλλά δίδεται αποζημίωση για τον χρόνο, τον κόπο και την αφοσίωσή σας στη διαδικασία. Αποζημιώνεστε περίπου €400 κάθε φορά που δωρίζετε. Βάσει των οδηγιών της ΕΕ ο δότης σπέρματος λαμβάνει αποζημίωση για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τα έξοδα μετακίνησης.

Δότης Σπέρματος

ΑΝΩΝΥΜΙΑ/ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΟΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Ο δότης σπέρματος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θα είναι ανώνυμος, επώνυμος ή αν θα θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητα της μετά τα 18 στο τέκνο. Σε κάθε περίπτωση ο δότης δεν ενημερώνεται για την λήπτρια και τη γέννηση του τέκνου. Εάν επιλέξει την ανώνυμη δωρεά, η λήπτρια ή το τέκνο δεν λαμβάνει οποιαδήποτε πληροφορία που θα ταυτοποιήσει τη δότρια. Ωστόσο η κλινική είναι υποχρεωμένη να διατηρεί αρχείο με τους δότες και πληροφορίες για την ταυτοποίησή τους για τουλάχιστον 20 χρόνια.

ΠΡΟΦΙΛ ΔΟΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Οι πληροφορίες που δίδονται στις λήπτριες για το δότη σπέρματος, αφορούν την εξωτερική εμφάνιση, όπως το χρώμα των μαλλιών, ματιών και δέρματος, την ηλικία, την καταγωγή, την εκπαίδευση/ μόρφωση και τα ενδιαφέροντά του.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαδικασία δωρεάς σπέρματος:
όλα τα απαραίτητα βήματα για να γίνετε δότης σπέρματος

Εάν αποφασίσετε να γίνετε δότης μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα με την κλινική μας
και να κλείσουμε ένα ραντεβού ώστε να προχωρήσουμε στα παρακάτω βήματα δωρεάς σπέρματος:

1. Κλινική εξέταση

Μόλις αποφασίσετε να γίνετε δότης σπέρματος (οι υποψήφιοι δότες θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 40 ετών), επικοινωνείτε με την κλινική ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού. Σε αυτή τη συνάντηση θα δώσετε ένα δείγμα σπέρματος για να ελέγξουμε την καταλληλόλητα του (ανάλυση σπέρματος, τεστ κατακερματισμού σπερματικού DNA, τέστ ωρίμανσης, τέστ οξείδωσης, τεστ κατάψυξης/ απόψυξης/ ενεργοποίησης.)

2. Εξετάσεις αίματος

Εάν διαπιστωθούν τα παραπάνω, θα πάρουμε ένα δείγμα αίματος προκειμένου να προσδιοριστεί η ομάδα αίματος σας και να κάνετε εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και γενετικές αναλύσεις που σε άλλη περίπτωση δε θα είχατε την ευκαιρία να ελέγξετε προς όφελος και της γενικότερης κατάστασης της υγείας σας.

3. Ερωτηματολόγιο δότη σπέρματος

Ως επόμενο βήμα θα πραγματοποιηθεί επίσης μια συνέντευξη με ένα μέλος του προσωπικού μας για να συζητήσετε ορισμένα θέματα. Κάποια από αυτά αφορούν τη διαδικασία της δωρεάς σπέρματος, τις νομικές πτυχές που αφορούν αυτή τη διαδικασία και το λόγο που σας παρακινεί να γίνετε δότης σπέρματος.

Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να δώσετε πληροφορίες για τυχόν θέματα υγείας που μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει εσείς και οι συγγενείς σας πρώτου βαθμού και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να ζητήσετε οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, θα συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να παρέχετε στην κλινική πληροφορίες για τον εαυτό σας (π.χ. κατάσταση υγείας, χαρακτήρα, χόμπι κ.λπ.).

4.Ψυχολογική Εκτίμηση

Κάθε δότης σπέρματος θα πρέπει να υποβληθεί σε μια εμπιστευτική συνεδρία με έναν συνεργαζόμενο επαγγελματία ψυχικής υγείας. Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να νιώθετε άνετα με την απόφαση της δωρεάς σπέρματος, καθώς και ότι πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή.

5. Έντυπο Συναίνεσης

Όταν ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω διαδικασίες, θα πρέπει να υπογράψετε ένα έντυπο σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τους όρους της δέσμευσης (σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία). Όπως αναφέρουμε και προγενέστερα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δωρεά σπέρματος στην Ελλάδα είναι ανώνυμη από το νόμο.

6. Λήψη Σπέρματος

Αφού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω βήματα και οι εξετάσεις, θα σας ενημερώσει η υπεύθυνη της Τράπεζας ώστε να ξεκινήσετε να δίνετε τα δείγματα σπέρματος προς κατάψυξη. Θα πρέπει να έχετε 2-3 μέρες αποχή και θα κανονίσετε το ραντεβού σας κατόπιν συνεννόησης με την Τράπεζα μας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΩΡΕΑΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Προϋποθέσεις και απαραίτητα χαρακτηριστικά δότη σπέρματος

Αναγνωρίζουμε ότι οι δότες μας κάνουν ένα καταπληκτικό δώρο σε μία γυναίκα ή ένα ζευγάρι και ότι η δωρεά σπέρματος συνεπάγεται πολύ μεγάλη ευθύνη προς το δότη, το μωρό και την οικογένεια στην οποία θα γεννηθεί.  Ως εκ τούτου, προσφέρουμε στους δότες μας την ίδια υψηλής ποιότητας προσωπική φροντίδα και προσοχή όπως και με τις ασθενείς μας.

Ο χαρακτήρας, η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια του δότη σπέρματος αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της σχέσης μας μαζί του. Θέλουμε πάντα κάθε δότης σπέρματος να νιώθει απολύτως έτοιμος και πρόθυμος για την αλτρουιστική του πράξη.

Απαραίτητα χαρακτηριστικά δότη σπέρματος

Για να γίνετε δότης σπέρματος θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Να είστε από 18 έως 40 ετών
  • Να είστε σωματικά και ψυχικά υγιής
  • Να έχετε Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) 19 έως 30 (σύμφωνα με τον ορισμό του ΠΟΥ για τον BMI)
Δότης Σπέρματος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλω να γίνω δότης σπέρματος

Γίνετε δότης σπέρματος σήμερα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε μία γυναίκα ή ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει την υπογονιμότητα,
να βιώσει το θαύμα της τεκνοποίησης, κάνοντας το όνειρο να αποκτήσουν παιδί πραγματικότητα.

Εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία και τα πολλαπλά οφέλη του να γίνετε δότης σπέρματος,
επικοινωνήστε άμεσα με το ιατρικό προσωπικό της κλινικής μας.

Δωρεά αγάπης, δωρεά ζωής,
γίνε η αρχή μιας ευτυχισμένης οικογενειακής ιστορίας σήμερα.